2009-09-03

Månsten visar sig vara gjord av trä. What???

Som vi alla vet gjordes den första bemannade månfärden till månen 16 juli 1969. Hmm, ja alla vet säkert mina åsikter om den ”månresan” vid det här laget. Om inte läs om månbluffen HÄR!

Hur som helst så tog astronauterna på Apollo 11 med sig en del stenar och sånt hem från sitt lilla månäventyr. Dessa stenar hamnade på lite olika ställen. En av dem gavs till det Holländska nationalmuseet i Amsterdam 1988. Museet tog väl hand om denna fina gåva och försäkrade den vid ett tillfälle för mer än en halv million dollar. (Det skulle räcka till mycket glass…^^)

Men för bara några veckor sedan gjordes en chockerande upptäckt. Museets ärade månsten är inte alls från månen. Det är bara en bit förstenat trä! O_O

Ingen på museet hade ens funderat på att tvivla på stenens härkomst eftersom den hade tillhört premiärministern Willem Drees samling innan den kom till museet. Willem hade fått stenen som en gåva 1969 av U.S.A´s dåvarande ambassadör J. William Middendorf när han besöktes av de tre Apollo 11-astronauterna. Museet försöker ursäktande säga att det ju faktiskt inte stod någonstans att stenen var från månen. Beskrivningen på den säger: "With the compliments of the Ambassador of the United States of America ... to commemorate the visit to The Netherlands of the Apollo-11 astronauts." Men får man en sten av Apollo-astronauterna förväntar man sig ju att gåvan faktiskt är från månen och inte bara en värdelös vanlig förstenad träbit. Och man försäkrar den definitivt inte för så mycket pengar.

”Månstenen” ovan.

Jag kan inte stoppa min konspiratoriska sida just nu. Det är omöjligt. Detta får ju hela månfärden att kännas som en ännu större bluff. Så mycket för månstenarna liksom… Oj, oj det är egentligen riktigt pinsamt. Faktiskt.

Vad säger ni om denna upptäckt?

P.S det kanske också intresserar er att läsa om de raderade månlandningsbanden? Tryck HÄR! D.S

10 kommentarer:

Anonym sa...

Asså, Är det ens någon som har varit på månen. Förmodlingen får vi aldrig något svar...

Carro sa...

Jävligt mkt glass..

MissMagicGirl sa...

Hej Anonym!

Nej tyvärr är det nog inte särskilt troligt att sanningen någonsin kommer komma fram. Men själv så tycker jag mer och mer att månresan känns som rent trams! :)

Ha det bra!

Carro sa...

Det är ett katt"ansikte". 2 öron och ett gäng med morrhår bara. Rätt ball. Eller, den ÄR ball :D

Lurventussen sa...

Torkat trä skrev du...Tänk om det verkligen ÄR det och tänk om det verkligen KOMMER ifån månen...Tänk vilken upptäckt det skulle vara! Dessutom så HAR vi varit på månen. Så det så!

MissMagicGirl sa...

Hej Lurventussen!
Ja, vad vet vi egentligen? Detta kanske inte alls avslöjar månbluffen. Det avslöjar den till och med större hemligheten: TRÄD PÅ MÅNEN! ^__^

Ja, spännande är det vilket som. :)

Jenny sa...

Ja jag säger då det, alltid kommer det fram något nytt som får en att tvivla. :)

MissMagicGirl sa...

Hej Jenny!
Ja, nog är det lite misstänkt att det dyker upp nya saker hela tiden. :)

Snilleblixten sa...

KOLLA HÄR, obestridliga bevis för månbluffen:

http://blogg.aftonbladet.se/snilleblixten/2009/09/manbluffen-1969-1972-obestridliga-bevis-for-nasa-s-mankonspiration-dokument-och-video-analyser


Snacka om att NASA fejkade "månlandningarna"...

MissMagicGirl sa...

Hej Snilleblixten!

Intressant sida du har. Ska ta och kolla på dina videor nu! ^_^