2009-08-15

Monstret Chupacabra. Människornas framtida jag?

I dag kommer ett mycket läskigt inlägg om det blodsugande monstret chupacabra. Myten om detta odjur startade på 70-talet i Puerto Rico. Mycket boskap dog oförklarligt då och det ledde till att människorna trodde att det var en vampyr i farten. Samtidigt skedde samma sak i sydvästra USA. På 90-talet började samma sak hända igen och nu började människorna skylla dessa händelser på ett underligt monster: chupacabra.

Chupacabra har beskrivits av ett flertal vittnen på olika sätt. Den vanligaste är runt en meter hög. Långa huggtänder, stora alienliknande rödlysande ögon, taggar på ryggen och ödlehud. De sägs kunna ändra färg likt kameleonter och hypnotisera folk och djur. Ibland sägs den hoppa som en känguru eller sväva/flyga. Den beskrivs även som en underlig hund ibland. Vilket får alla skeptiker att jubla och säga att det förmodligen är just det det är: en helt vanlig jycke.

1997 såg massor av människor ett flertal chupacabras. Händelsen har blivit känd som the Varginha incident. En polis som var med säger att synen av chupacabras var illamåendeframkallande. (Blev någon chupacabra där ute förolämpad nu?) 2006 sågs varelsen till i Kalifornien. En kvinna säger att hennes hundar jagade bort den. (modiga hundar!) Det hände när det var fullmåne. Vilket ju bidrar till vampyrfeelingen ännu mer. Samma år hittades ett djur med udda utseende i Texas. Ett DNA-test gjordes och det konstaterades att den liknade en coyote. DNA-frekvensen var nästan helt identisk. Dock bara nästan… Hmmm…

Vad är då chupacabra? –läskig och skrämmande? Jo, jo visst men nu menade jag snarare vad dessa djurs ursprung är. Teorierna är många. Vissa säger att det är en oupptäckt (Ja, eller lite upptäckt) ny ras som legat i dvala nere i jorden men väckts till liv vid jordbävningar. Andra säger att de är resultatet av ett hemligt genetiskt experiment som gått fel. Ett mystiskt laboratorium i El Yunque ska tydligen vara skyldig till dessa varelsers existens. (Skäms på er! Experimentera försiktigt!) Många tror att chupacabra kommer från rymden. Vissa säger att NASA äger dem. Andra menar att chupacabra är husdjur åt aliens. När det gäller husdjur skulle jag hellre vilja ha en söt katt eller så.. Men smaken kan ju variera…

En läskig teori, och det jag syftar på i överskriften, är att chupacabra är hur människorna kommer se ut i framtiden. Att chupacabras är tidsresanden som kommit tillbaka till vår tid för att varna oss eller på nåt sätt förhindra det som gjorde att vi utvecklades till chupacabras. Hu, ingen önskvärd framtid precis. Så om det är sanningen får vi hoppas att chupacabras lyckas ändra händelseförloppet innan det är för sent. (Go chupacabra!)

För att avsluta lite mer skeptiskt så säger många att attackerna mot boskap är från vilda djur som pantrar eller grupper av vildhundar. Huggtandsmärken kan ju även vanliga djur ge. Djurens mystiska förlust på blod förklaras med insekter.
Men jag vet inte, det låter ändå mer som bortförklaringar än förklaringar. Hur som helst så är hela suga blod-grejen väldigt äcklig och otäck så jag vill nästan vara lite skeptisk för ovanlighetens skull. (Verkligen Magic? Alla vänder sig om i förvåning)

Fotografen MagicGirl: ”Se inte så sur ut chupacabra! Ge oss ett leende!”
Chupacabra *ler*
Magic (tappar kameran av förskräckelse): ”vid närmare eftertanke är nog en allvarlig pose mindre skrämmande, eh SNYGG jag menar SNYGG!” (Magic skrattar nervöst)

Vad tror ni om historierna om chupacabra?

8 kommentarer:

Bea sa...

Haha, älskar texten till sista bilden! ;)

Men är väl endå lite skrämmande ifall chupacabra verkligen finns? Jag är ingen hit av sånna där creepy djur! :P Men vem vet, de kanske bara är snälla?

R sa...

Oh! Tack för ännu ett spännande inlägg! =D
Hoppas du får en trevlig kväll!

johannatastic sa...

Usch, har läst om dessa förr och även sett klipp på youtube (fejk säkert, men rätt creepy ändå!) Inte kul att ha vetskap om dessa när man är ute och jobbar på natten XD (Om dom nu finns, men fantasin är rätt duktigt på att spela en spratt också)
Har även hört att en sådan ska ha setts till i Sverige? Om nu det är sant eller inte kan ju diskuteras...

Jessica sa...

Du har fått mail från mig! ^____^
PS. Chupacabra verkar läskig :O

CandyboX Collector sa...

De där illustrationerna var ju bara liiiite scary :S !

Lenhult sa...

lilla chupacabra ja, den legenden har jag hört talas. Vet inte vad man ska tro om det. Konstigt att alla beskriver den olika....men jag tillhör nog skeptikerna och säger att det måste ha en naturlig förklaring.

Men den sista bilden tyckte jag var bra gjord :)

Lesly sa...

ush vilket otäckt monster. Så du testade kraftdjuret =) intressant. Får: säkerhet och mod i nya situationer. Då e det upp till bevis nu i nästa nya situation =) KRAMAR

Kromgol sa...

Äh, finns mycket som vi inte vet :D Det gör världen mer intressant också :)
-
http://www.manganation.se