2009-06-24

Vilka är det svarta hundarna?

Ja, idag är det inte vilka jyckar som helst vi ska prata om. I dag handlar det om det svarta hundarna eller ”The black dogs”.

De svarta hundarna har mest setts i England men även i andra länder. –Men det är ju klart, tänker ni, jag har själv en svart hund hemma… Nej, nu pratar vi inte om vanliga hundar som sagt. Dessa hundar folk sagt sig se är mycket större en vanliga hundar. De har stora runda, lysande ögon och stora långa tänder. Fast huvudlösa har även setts. De är för det mesta svarta men rapporter har även gjorts om såna som varit vita, grå och till och med gula. Men de räknas också till de svarta hundarna förvirrande nog. :P

De svarta hundarna sägs höra ihop med djävulen eller till och med vara honom i en annan form. Att se en sägs vara ett omen för död, olycka eller oväder. Andra menar att svarta hundar är spöken. Andra säger att de är formskiftande trollkunniga. Detta stödjs av att vissa vittnen beskrivit hur hundarna de sett ändrat form till andra djur.
De svarta hundarna har ofta speciella ställen de brukar synas på. Som vid vägskäl, trapphus, gravar, vägar, fält och vissa hus.
Hundarna försvinner för det mesta i tomma intet efter upptäckt. Men vissa har stannat och betett sig så vänligt att folk som sett dem försökt klappa dem. Hur bra det kan ha gått vet jag inte eftersom hundarna inte tycks vara materiella som vi. De har ofta setts gå rakt igenom föremål.
De flesta som sett dem har blivit rädda och flytt.
Om ni vill läsa olika rapportet om folk som mött dessa hundar finns över 200 stycken att läsa HÄR.I mytologi och gammal folktro kan man hitta de så kallade ”Hellhounds” alltså helvetetshundar. De beskrivs precis som de svarta hundarna med lysande ögon.
De sades yla så högt att Bansheerna var tvungna att hålla för öronen, och de är ju duktiga på att skrika själva…
Ser man en tre gånger kommer man dö. Den mest kända är Kerberos från den grekiska mytologin. Han vaktade ingången till dödsriket. Kreberos porträtteras dock med tre huvuden. I nordisk mytologi finns den enorma vargen Fenrisulven. Han var ursprungligen son till asaguden Loke. Han var först harmlös men växte upp till ett hemskt monster och hölls bunden av en magisk rep.

Kerberos försöker se farlig ut ovan.

De som inte vill tro att det finns enorma, demoniska spökhundar bortförklarar vittnesmålen med att folk har misstagit vanliga hundar för att vara stora som kalvar och ha lysande ögon… Andra förklarar det som en halucination upplevd i ett tillstånd av sömnparalys. Skrev om somnparalys i mitt inlägg om alien abduction.

Vad tror ni om dessa svarta hundar?

Är det fler än jag som får flash back till Harry Potter och fången från azkaban? Tror nog hon har hämtat lite inspiration från dessa historier…

P.S Nu har jakten på storsjöodjuret börjat! Storsjöns botten håller på att skannas av för att vi en gång för alla ska hitta odjuret. Ja, vi får se vad som händer... Hittills har de bara hittat en snöskoter dock... Men ingen anledning att tappa hoppet! Vem vet, storsjöodjuret kanske är en riktig snöskoteråkare! ^_- Jag hoppas bara att om de faktiskt skulle hitta en varelse där nere i djupen att de skulle lämna den i fred. Inte ta den från dess naturliga miljö utan nöja sig med några foton. D.S

13 kommentarer:

Lina sa...

Om dom hittar något där nere så lär dom inte bara ta en massa kort, tyvärr.
Människan är brutal..
Usch :/

Little me ( magic me) sa...

Jag tror lite på svarta hundar, även på spöken ( alltså riktiga ) jag har faktiskt sett ett en gång när jag var i göteborg vid wendelsberg om du söker på spöken på google kommer wendelsberg upp. kram kram

Vida sa...

Vad jag älskar att surfa in på din blogg och läsa ett spännande, välskrivet inlägg med fina bilder. Varmt tack för det!

Kramar

Plastfarfar sa...

Din länk om "200 rapporter" ledde till 1 (en) bild på Flickr. Då är det lite svårt att granska dina påståenden.

Liksom att köpa dem, hoppas jag att du förstår.

MissMagicGirl sa...

Hej Plastfarfar!
Du råkade nog trycka på bilden under länken... Om du trycker på ordet "Här" kommer du till rapporterna. Jag har nu flyttat ner bilden så att man inte kommer fel. :)

Så, in och granska nu! ^__^

Lizelott sa...

F*n Va coolt. Hehe. Skulle nog inte vilja springa på en. Älskar din blogg. Så välskriven, Sätter verkligen igång fantasin.

Lenhult sa...

Hade ingen aning om de svarta hundarna när jag började läsa ditt inlägg, men när du skrev att de kallas Hellhounds så kom jag ihåg att de omnämns i tv-serien "Supernatural"

Anni sa...

Jag har aldrig hört om dem förut.Vet inte vad jag ska tro.

CC sa...

Jag hoppas att de inte hittar storsjöodjuret! Då skulle de bara vilja göra det illa med en massa tester..

Sån hund vill jag INTE möta! Är redan rädd för vanliga stora hundar haha

Lesly sa...

Aaa coolt med hudinlägget. Tyker attlabradorer är fina, ja jg vet att det inte är vanlga hundar visnackar o :P ville bara säga det. OCh angående stenhuvuderna! wow hade varit kul och se det i verkligheten. Typ stengubbarna på LA isla del pascua eller påskön om det låter bekant =)

Kul att du gillar kristaller och magiska stenar! Jag har mängder! Så månsten ha? vad tyckte du om betydelsen i min tolkning? Passade det?

Dax o sluta skriva detta brev...hehe hade bra!
KRAM

Jah Hollis sa...

Redan den gamle bluesfarbrorn (ja, han blev inte så gammal, bara 27 år) Robert Johnson sjöng om att han hade en "hellhound" efter sig. Det sägs också att han slöt förbund med djävulen (vid Korsvägen, at the Crossroads) för att kunna bli en fantastisk gitarrist och sångare:
en.wikipedia.org/wiki/Hellhound_on_My_Trail

Anonym sa...

Hej! Tack för att någon tar upp detta....de finns! Bl.a utanför vår kyrka och utanför vår församlingsgård, ser ut ungefär som stora svarta schäferhundar. Har också förstått att de hör ihop med "svart magi" på något sätt, något som egentligen är något annat men kan transformera sig (hund formatet är egentligen en slags förklädnad av något slag för något annat de igentligen är) ...men har inte riktigt fått klämm ännu på VAD de igentligen är för något...men det blir väl så småningom.

MissMagicGirl sa...

Hej Anonym!
Tack och varsågod! :)Vad spännande att de finns vid er församlingsgård! Och läskigt! Det där med svart magi var intressant. Undrar verkligen vad deras sanna form är? Om du får reda på mer så skriv gärna!

Tack så mycket för att du delade med dig! Spännande!