2009-05-08

Ancient astronauts.

Alla har väl någon gång förundrats över hur de forntida människorna kunde skapa byggnadsverk som pyramiderna, Moai statyerna på Påskön och Nazca linjerna. Eller hur många av dessa byggnadsverk kan bilda en cirkel runt jorden?
Teorin om ancient astronauts förklarar detta med att utomjordingar kom till jorden och antingen byggde eller lärde människorna hur de skulle bygga dessa byggnader. Människorna trodde att dessa utvecklade varelser från himlen var gudar och att deras teknologi var magi.

(Bilden ovan är från Val Camonica en dal i den Italienska provinsen Brescia. Ritad c.10,000 BC. Ser det inte ut som astronauter i rymddräkt?)

Många böcker har skrivits om ancient astonauts-teorin av författare som Erich von Däniken och Zecharia Sitchin och många andra….
Dänikens bok ”Chariots of the Gods” kom ut 1968 och blev en bestseller. Har själv läst den.
Däniken beskriver massor av arkeologiska fynd och gamla byggnader vars uppkomst är en gåta. Boken har dock fått mycket kritik för att ta lätt på fakta och inte vara helt pålitlig.

I Sitchin´s bokserie ”The Earth Chronicles” läggs en teori fram om hur invånare från planeten Nibiru kom till jorden för att gräva gruvor i sökande efter bland annat guld. De skapade senare människorna och levde här på jorden tills deras kultur förstördes av globala katastrofer som orsakades av det abrupta slutet av den sista istiden för cirka 12000 år sedan.
De som överlevt återvände till Nibiru som enligt Sitchin är den 12:e planeten.

(Bilden ovan är från Tassili, Sahara öknen i norra Afrika. Från c.6000 BC. Ser lite ut som en astronaut med ett ufo i bakgrunden.)

I slutet på 1900-talet hittades såkallade ”cargokulter”. Cargokult är en beteckning för de religiösa grupper som uppkom i Nya Guinea och Melanesien under andra världskriget. Gemensamt för dessa cargokulter är att de tror att det kommer komma frälsning som ska bringa välstånd till dem. Man tror att de uppkom när lokalbefolkningen mötte den amerikanska armen under striden mot Japan 1942. De fick då en glimt av amerikanernas överflöd och de trodde att gudarna hade sänt dem som en gåva till befolkningen. I skenet av detta verkar det inte otroligt att urbefolkningen skulle ha reagerat likadant när aliens besökte jorden för länge, länge sen. Kan många gamla religioner och legender ha uppkommit på samma sätt som dessa cargokulter?

Vad finns det då för bevis för allt detta mer än byggnader som pyramiderna?
En hel del faktiskt. Låt oss börja med Bagdadbatteriet:

Bagdadbatteriet (Bilden ovan) grävdes fram vid Khujut Rabula i utkanten vid Bagdad. Man tror att det möjligen kan vara ett förhistoriskt batteri. Eller för att uttrycka sig lite mer obegripligt: en galvanisk cell. En cell som genererar elektrisk spänning när cellen undergår en kemisk reaktion. Ett batteri är en galvanisk cell.
(Kom ihåg att tänka på miljön och köp svanmärkta galvaniska celler…)
Bagdadbatteriet ser ut som på bilden ovan och liknande föremål har hittats på flera ställen. Det ska vara från 250 år f.Kr. Det har gjort forskare förvirrade ända sedan det hittades 1936. Ingen förstår vad det använts till, varför eller vem som fått idén till den. Kanske en alien tänker Magic…^__^
Vissa är dock skeptiska till att det använts som ett batteri även om det är möjligt att få den att funka så.

Låt oss titta på lite fler bilder! ^__^

Ovan har vi en bild som skapades för tusentals år sedan av befolkningen i sydvästra Amerika. Hmm, Ja, väldigt ufolika måste jag säga. Vissa skeptiker säger dock att de snarare liknar en hatt…
Enligt gammal folktro kolliderade två skepnader på himlen och den ena kraschade i Death Valley. Kan det vara den kraschen som orsakar att stenarna tycks promenera runt där av egen kraft kan man ju undra…^__^

Målningarna ovan är från Australien och gjordes för 5000 år sedan.
Ansiktena påminner lite om den klassiska bilden vi har av aliens idag med den huvudformen och de stora ögonen. Så söta så, är dom: utomjordingarna.

Eller vad säger ni om dessa ufo- och flygplansliknande former uthuggna i ett 3000 år gammalt egyptiskt tempel?

Man kan inte låta bli att tänka: om aliens verkligen kom till jorden och byggde och hade sig, borde det inte finnas ännu mer tydliga skrifter om det? Svaret är att tyvärr har mycket som hade kunnat hjälpa oss att få en bättre bild av vårt förflutna förstörts genom åren. Det egyptiska biblioteket i Ptah-templet i Memphis förstördes totalt. Tusentals böcker försvann i och med att Pergamus biblioteket förstördes i Anatolien och så vidare… Det är verkligen sorgligt att tänka på all förlorad kunskap.

Vad man än väljer att tro om ancient astronauts kan man inte förneka att det är en grymt spännande teori.

Vad tror du?

28 kommentarer:

Marie sa...

Spännande läsning;)
Ha en bra helg!

shopaholicnumberone sa...

spännande värre! :D

Visste du att svenska Ufo-arkivet öppnar dörrarna för en enda dag! NU på söndag!!

Sedan 1973 har Riksorganisationen Ufo-Sverige samlat bland annat 18 000 ufo-rapporter och mängder av bilder. Nu på söndag öppnas arkivet i Norrköping under en dag.

Något att blogga om för dig tycker jag *nicka*!!!

ps: tusen tack för bilden jag bad dig maila. Du har verkligen ett sånt otroligt öga för bild. Uppskattar verkligen dina bilder massor! Kram/Susanna

paulina sa...

jag bara älskar dina spännande texter! :D

Therése sa...

Jag tycker att det är otroligt spännande och intressant!^^

Elin sa...

Ja, verkligen :)
Gillar den också! Det var därför jag köpte den, haha.

Hatt/Ufobilden (bild nr.4) ser lite ut som människor/utomjordingar som bär ett stort UFO... Om man kollar noga iallfall

Wysteriia sa...

Alltså din blogg är så intressant!!! :D Mera mera mera! :D

cilla sa...

det är grymy spännande att läsa din blogg, ha en bra dag jag mår bättre idag :)kramisar

Sanna sa...

Ja, den måste du se! Den är kanon, så gripande!
Hoppas du får en trevlig helg! :)

Jennifer på Fashioncut sa...

Tror nog att de där varelserna (vad man nu vill kalla dom) inte vill att vi ska veta att de finns och därför anordnade de så att alla bevis skulle förstöras på något sätt...

Sv: Tackar :)

A touch of pink sa...

Trevlig helg tjejen :)

Vida sa...

Jag har ingen aning men jag tycker det är spännande och tack för att du påminner mig :)

Kramar

Miranda sa...

Sv: Tack snälla du! =)

Åh ja gör det! Den är underbar! :)

Ha en bra dag!

johannatastic sa...

Sv: Absolut =) Synd bara att ögonen inte hänger med alla gånger, eller att huvudet inte orkar med all information som man tar in på en gång ;P

Ahlberg sa...

Spännande !

sv: Tackar :)
Ja det är verkligen skönt när man blir det, bara lite rädd att jag ska lyssna sönder bandet ><

Eva sa...

Spännande ämne du tar upp. Jag läste Dänikens bok för en massa år sedan och tyckte den var enormt fascinerande. Likheterna (mellan forntida statyetter och nutida austronauter) är ju slående.

Anonym sa...

Hej, visst kan detta anses och tolkas som reklam, men jag önskar att du inte ser det på det sättet. Se det istället som ett sätt för mig att uppmärksamma någonting som är viktigt, någonting folk bör uppmärksamma.
Det handlar om livet, det handlar om hur vändningar kan ske...hur man snabbt kan gå från lycka till olycka. Frågorna är många, svaren är få...hur går man vidare? Läker tiden alla sår?
http://www.metrobloggen.se/offer
Bloggen är mitt klotterplank, den enda fungerande terapin för att ta mig tillbaka till ett ljust (så ljust som möjligt kan bli) liv efter att blivit offer för en våldtäktsman.
En blogg om händer som adrig slutar kännas, tårar som aldrig slutar rinna och minnen som alltid finns kvar.
Finns intresset går det att, via bloglovin, prenumerera på min blogg - vilket verkligen uppskattas och värmer!

Jag tackar för din tid, och hoppas att du tar en titt. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Helios sa...

Tack så mycket! Det värmde =)
ska krya på mig!

hoppas allt är bra med dig =)

Spännande det du skrivit om. de hade ju inte den mest teknologiska utrustningen förr i tiden, men ändå lyckats åstadkomma så makabra ting. man blir ju faktiskt lite fundersam över tillvägagångssättet!

=)

nanna sa...

Oj! Nej men hej :)
Vilken trevlig blogg jag ramlade in på. Ovanligt innehåll, intressant och det märks att du tycker om att skriva för duktig är du.
Summa = mycket uppskattad blogg. Hit återvänder jag imorgon för att kika lite mer på vad du har skrivit :)

Anonym sa...

Hej, så bra du skiver och lägger fram det hela!

Vad tror du om detta då, kan det vara utomjordingar som ligger bakom detta? Jag anar det iallafall.

www.forgottentruth.net

Lesly sa...

Tack så mycket =) Kramar

en modells liv sa...

Din blogg är skitbra!

tobys.se sa...

Här kan man fastna ett tag under nätterna :)

LINDA sa...

Väldigt intressant. Jag har sett många intressanta filmer nu det senaste om hur egypten skapades. Jag tror att vi alla är andar från en annan dimension som valt att leva här på jorden i en människokropp för att lära oss vissa saker och utvecklas. Från början, var de allra första andarna som kom till jorden de kraftfullaste och mest utvecklade ljusandarn som fanns i hela universum. De kom hit för att de skulle lägga grunden för alla oss andra att leva här, de lade bl.a grunden för alla religioner som finns idag och tron på det eviga livet, dokumenterade matematik så att det aldrig skulle glömmas, gav oss läkekonsten hur man behandlar sår och ruttnande kroppar o.s.v, utvecklade grunden för allt ingenjörskap, arkitektur och konst.
De var alltså inte vilka ljusandar som helst som kom hit till jorden för över 5000 år sen. ;)

Jag tror att det som kan se ut som astoronauthjälmar på bilderna också kan vara ljus runt huvuderna, precis som Jesus avbildas i ett ljus runt sitt huvud än i dag.

MissMagicGirl sa...

Hej Anonym!
Tack för länken! Väldigt intressant läsning! Jo, nog måste det väl vara utomjordingarna som är i farten.
Verkligen en bra sida!

Kram Magic.

Christian sa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Goa%27uld

Enligt denna mytologi är pyramiderna landningsställ för deras skepp.

Anonym sa...

Hej miss magig girl...
Nu har jag läst din blogg, efter tips av din mamma... Mycket intressant, du har verkligen satt dig in i många olika ämnen. Det enda som gjorde det svårt att läsa var att mina ögon hela tiden drogs till de fantastiska bilderna, de är så härliga.
Jag kommer att återvända till din blogg snart igen.
Kram från din före detta granne Anna

Lenhult sa...

Jo jag tror att det är nog mkt möjligt att vi har fått besök tidigare utav utomjordlingar, spännande att läsa.

CC sa...

Intressanta bilder!! Jag tycker det verkar som att mycket tyder på att utomjordingar faktiskt varit här. Har alltid tyckt det är märkligt att så sofistikerade byggnader som pyramiderna skulle ha byggts av människor som levde så primitivt som man gjorde på den tiden.

Frågan är ju varför de lämnade jorden?? Var de klara med den? Eller planerar de att komma tillbaka en dag?