2009-03-20

Är månen egentligen ett ufo?

Jag förstår att överskriften är något av en chock för er. Men det är på tiden att allmänheten vaknar upp och inser att månen är ett ufo och inte en ost!
Okej, såhär ligger det till: I juli 1970 publicerade de två ryska forskarna Michael Vasin och Alexander Shcherbakov en artikel som påstod att månen är en farkost skapad av utomjordingar.
Få personer tog teorin på allvar då men 5 år senare skrevs boken: ”Our Mysterious Spaceship Moon” av Don Wilson. Hans bok var fylld av fakta som fick folk att börja ta teorin seriöst.

Månen är trots forskning och rymdfärder dit fortfarande ett mysterium.
Vi har inte ens en förklaring på hur den kom till. Än mindre hur den hamnade i sin bana runt jorden. Låt oss titta närmare på några av månens mysterier.
Efter att ha undersökt stenar från månen har de visat sig vara en billion år äldre en jorden. Men dammet som dessa månstenar låg i tycks vara en billion äldre än själva stenarna.
Något som gör det hela ännu mer skumt är att stenarna och dammets uppbyggnad är totalt olika. Det brukar annars vara så att dammet kommer från nedbrutna stenar runt omkring. Stenarna kommer alltså någon annanstans ifrån. Men var?
Man kan förstås förklara detta med att material från olika platser användes när utomjordingarna byggde månen och att deras material är mycket äldre än jorden är ju inte så underligt.

Månen har tre lager av berg. Konstigt nog är de tunga stenarna högst upp och de lätta längre ner. De material som borde vara längst in är på utsidan. Det finns ett överflöd av titan som är så stort att vissa forskare inte kan förklara det på något annat sätt än att det har lagts dit på något sätt. Men inget av det är ju underligt om månen är en byggd farkost.
Om jorden och månen bildades samtidigt, varför är då deras uppbyggnad så olika?
Om månen kom till långt ifrån jorden hur hamnade den då i sin bana?
Den enda förklaringen är nästan att månen byggdes av en intelligens långt från jorden som sen tog den hit.

Några av stenarna från månen har haft magnetism i sig. Det som är skumt är att månen själv inte har något magnetfält. Hur blev stenarna magnetiserade? Det kan inte vara från jordens magnetfält, för om månen kommit så nära hade den blivit förstörd av jordens gravitation.
Fast om månen är ett ufo kan den ju på sin väg hit passerat planeter och solar som magnetiserat stenarna.

Månen är väldigt torr och verkar inte ha något vatten. Eller? Den 7 mars 1971 sände en av våra maskiner på månen ett meddelande som sa att den känt av vatten. Var kom detta vatten ifrån? Enligt några forskare måste det ha kommit fram vatten ur månenes innandöme i en månbävning. Vilket bevisar att det måste finnas vatten någonstans.
Inte så konstigt att det skulle finnas vatten inne i ett rymdskepp men inte utanpå.

Det finns även några bevis för att månen är ihålig. Den 20 november 1969 skapades en falsk månbävning av Apollo 12. Månen vibrerade som en klocka i över en timme. Samma sak upprepades en tid senare och då fortsatte den vibrera i över tre timmar. Detta kan betyda att månen är ihålig eller har en väldigt lätt kärna.
Om den är en rymdfarkost så är det förstås inte så underligt, eller hur?

I en mängd gamla skrifter står det om tiden innan månen fanns på himlen och berättelser om folk som levt innan den kom. Kan det betyda att månen inte alltid funnits på himlen?

Vad tror ni?

Jag vill förresten be om ursäkt för att uppdateringen denna vecka har varit dålig eller, ja om sanningen ska fram, BOTTEN! Jag ber allra ödmjukast om ursäkt.

Kram Magic.

25 kommentarer:

Jennifer på Fashioncut sa...

Det är är mycket intressant. Vet inte riktigt vilket jag tror egentligen.
SV: Tack :)

Mimmi sa...

Sv: tack:)
Hoppas du haft en bra vecka!(=

Johanna sa...

Sv. tackar tackar ! Ja det är en intressant fråga det dära, min bror trodde altid som liten att det bodde utomjordingar på månen vart fall, eller han tror nog det ännu :) Hoppas du får en skön fredagkväll!

Thai Nguyen sa...

Njah, det du skriver låter spetakulärt, men jag håller fortfarande stenhårt fast vid att månen är en stenklot som lyckats hamna i jordens omloppsbana efter en krock med vår värld för flera miljarder år sedan. Vet inte ens om det påståendet är sant, men den låter rimligt och är den första teorin jag hört om månen. :)

Miranda sa...

Fy sjutton vad spännande! Vi ska äntligen få läsa astronomi nu, det ska bli kul! :)

Sv: Vísst är dom! :) Ja, den är fin, perfekt vår/sommarjacka! :)

Lady Humpalot - fun & fearless sa...

hur ska människor ha levt innan månen kom om den är äldre än jorden? :-)

Ahlberg sa...

Hehe detta låter som en helt skum teori, faktiskt...Men man vet ju aldrig.

Sv: Tackar ! :)

Cat sa...

Åh vilken rolig blogg! Kommer definitivt kika in fler gånger!

Kram

Carolin sa...

Jag älskar de vackra bilderna man alltid får se hos dig!
Ha en härlig söndag!
Kram

Anni sa...

Det är svårt att tro på att månen har något med ufo att göra men man vet aldrig.

Madonnan sa...

Nu fick jag något att grunna på...

Du ska ju skriva när du har lust och tid, utan att känna så..tycker jag :)

Kram

Jeanette sa...

sv: haha ja det var lite läskigt att bli väckt så :P

Måste bara fråga vart hittar du alla underbara bilder är det på deviantart eller? Dom är så fina :)

Ia sa...

HAHA. absurt tänkande, det du.

TESS sa...

Hahah, men shit vad coolt, hur kan månen vara äldre än jorden!? Shit, nu kommer jag vara misstänksam mot månen hela tiden, hehe.. :S:P

Cyndix sa...

Riktigt intressant läsning... du kan ha en poäng i det hela ;)

Lesly sa...

Hahah ja det är bra. Där fick du mig att små skratta lite grann iaf =)
God natt på dig vännen!

LINDA sa...

Intressant inlägg och jättefina bilder som vanligt!

Jag tror att jorden kan ha dragit till sig månen, efter att jorden skapat en så stark dragningskraft. Jag tror månen är en mystisk himlakropp, och antagligen inte ett ufo... Men vem vet?

Sv: Ja Malmö är härligt. Ibland blir det så med hotellrummen, eftersom det är företaget som bokar hotellet... Men cafét/baren på hotellet var fint så när man satt där hade man överseende med rummet.

Caroline Erlin sa...

Intressant.

Helios sa...

Jäklar! Det där hade jag ingen aning om. det var verkligen intressant att läsa om :)

var hittar du allt egentligen! love it :)

kramar! =)

paulina sa...

Gu vad intressant, jag älskar sånahära mysterier! Åh jag blev helt till mej nu, haha! :D har aldrig hört talas om detta innan! va mysigt!!! :D har du mer intressanta grejer att berätta? ska kika vidare på din blogg nu! :D

Lenhult sa...

Detta har jag aldrig hört talas om, det låter lite för mkt sc-fi. Tror knappast att månen skulle vara någon "förebild" för dödstjärnan. Jag tror nog att det är en stor stenklump, kul läsning :)

CC sa...

Oj vilken skum teori, det har jag faktiskt aldrig tänkt på. Men jag är oerhört dragen till månen, har alltid varit så för mig känns den mer som en himlakropp..

svar: alvsminkning...vad kul! Du måste ju skaffa sådana där små söta latexöron :) Jag skulle nog göra sminkningen i mycket silver, ljusblått eller lila som blandas med silvret. Ljus, ljus hy. Finns silverskimrande puder man köpa t.ex (även foundation).

Anonym sa...

Månen kom till när jorden var väldigt ung och fortfarande ett brinnande klot. En meteorit av mars storlek kolliderade med jorden och slängde damm, sten och andra partiklar ut i rymden och pga jordens dragningskraft samlades allt damm ihop till månen. Det är så månen, enligt alla astronomer, sägs ha kommit till. Så det med att "Vi har inte ens en förklaring på hur den kom till. Än mindre hur den hamnade i sin bana runt jorden." stämmer inte..

MissMagicGirl sa...

Hej Anonym!
Det där är den teori jag också lärde mig.
Även om det låter rimligt så är det inte det enda svaret. Det finns en hel lista med andra teorier om hur månen kan ha kommit till.
Utom det du säger så finns det teorier om att månen är en bit av jorden som bröts loss av cetrifugalkraften och lämnade stilla havet efter sig som ett ärr.
Andra säger att månen kom till långt bort från jorden och sen har fångats upp av jordens gravitation.
Fast alla dessa teorier har sina frågetecken.
Men om nu månen inte är ett ufo så tror jag också på den teorin du skriver. Anledningen till att jag skrev som jag gjorde i inlägget är att vi inte har ett säkert svar.

Anonym sa...

Tja, man vet ju inte vad man ska tro. Först det här med ost, sedan något om att rymdstenar pressats ihop. Nu detta.