2008-12-02

Spöken i Londons tunnelbana.

Tunnelbanan i London är världens äldsta och längsta.
Det verkar även vara en av de mest hemsökta. Mängder av spökhistorier har ägt rum där. Nu tänkte jag ta upp några av dem.

I tunnlarna nära Vauxhallstationen så har många sett ett enormt långt spöken i brun overall.

I December 1928 på South Kensingtonstation så hördes en tågvissla och ett okänt tåg körde snabbt förbi med en spöklik figur klädd i Jacka och keps. Tåget och dess ovanliga passagerare försvann i tunneln och har aldrig setts sen dess.

Stationen vid Liverpool Street har cirka 123 miljoner (mänskliga) besökare om året. Under sommaren 2000 så upptäcktes en mystisk man i vit overall på övervaknings kameran. Det som gjorde det så underligt var att klockan var två på natten och stationen hade stängt.
Stationens tillsyningsman blev ombedd att gå ner till den ödsliga stationen och se vem som var där. (Hu, det hade jag aldrig vågat!)
Men han kunde inte hitta någon.
Han ringde upp till den som rapporterat om overallmannen och sa det.
Han som rapporterat sa förbryllat: Men killen var ju precis bredvid dig!
Tillsynings mannen kollade runt igen men det var tomt.
Vem overallmannen var är och förblir ett mysterium.

På Bakerloo linjen har folk rapporterat att de sett reflektioner av folk i fönstren fast det inte suttit någon som kunnat reflekterats.

På Embankment stationen nära Trafalgar Square och Fleet Street så har vittnen berättat att de sett dörrar i tunneln öppnas utan mänsklig hjälp och underliga ljud från ingenstans.

Covent Garden station sägs vara hemsökt av den engelska skådisen William Terriss.

Så om jag är i London tror jag att jag tänker åka buss…
Vad tror ni om detta?

18 kommentarer:

Ahlberg sa...

Svar: Jo felsägningar kan bli så fel och så roliga.

På tal om ditt inlägg, jag tror starkt på att "spöken" finns eller iallafall någon form av andar...läskigt men samtidigt så spännande !

ilhana sa...

o wow inte visste jag att spökhistorier kunde äga runt på såna ställen buuuhu :(

men snyggt skrivet, väldigt intressant det där ju
:)

Fridas favoriter sa...

Creepy... Ska hålla utkik efter män i vita overaller nästa gång jag åker tunnelbana i London ;)

Solli sa...

vad kul att läsa! men nu vet jag inte riktigt om jag vågar åka t-bana längre ;o)

Mickan sa...

Usch. Läskigt det där... *ryser*

Ja, precis. Man får ta en dag i sänder. :)
Det är skönt att ha några julklappar färdiga. Det är roligt att slå in dem tycker jag. :D

Lenhult sa...

Spännande och kuslig läsning både om tunnelbanor och kristall-skallarna.
Klart du ska ta tunnelbanan om du kommer till london, jag var där 1995 på klassresa och såg inga spöken i tunnelbanan....tyvärr.

diana sa...

Tack för söt kommentar! =) Läs gärna mitt nya inlägg där jag svarar på frågor från läsarna! =) Kram kram// Diana

Helios sa...

Jäklar vad intressant! Det visste jag faktiskt inte. spännande! men med tanke på hur många som hoppat framför tåg/olyckor mm, är det inte konstigt att många går igen..

huhu

häftigt om man fick se ngt själv!

=)

Sanna sa...

Hejsan! Du har fått en utmärkelse i min blogg! :)

Sanna sa...

Hihi, vad bra! :)

Jessica sa...

Ojdå. Jag har åkt tunnelbana i London, men jag tyckte det var läskigt, för jag avskyr verkligen trånga utrymmen och den kändes väldigt trång och svettig med alla människor som åkte den också. ^___^
Bra inlägg! Spännande och helt underbara bilder! =)
Kram

Marra sa...

Väldigt intressant blogg, jag kommer att återvända hit :)

stina sa...

Du är utmanad! Gå in på min blogg och se!

CC sa...

Mmm tunnelbanan i London är ju rätt läbbig, o många har väl dött därnere under årens lopp. Jag får lite klaustrofobi av den så åker helst buss. Möss ser man jämt därnere iaf!
ok, ska definitivt kolla in den kristallskallen nästa gång i London, är ju där ofta :)

Lotta potta sa...

Du är fantastisk tjejen!!!!!! Har inte hört av mig på några dagar, men jag är ofta inne och läser... Är ett stort fan av dig, bara så du vet och jag är dubbelt så gammal som dig.. Usch det lät gammalt... hihihihi Önskar att min hemsida var lika spännande... Sov gott lilla spöke kram kram Lotta potta

sophia sa...

det finns ju oxå spökhistorier om t-banan i stockholm, det s.k silvertåget. vore kul om du skrev om den!

Tinkis sa...

I april förra året så var jag i london, mer exakt covent garden i london. När jag och min familj skulle ta tunnelbanan tillbaka till hotellet så var hissarna/rulltrapporna avstängda så vi fick gå ner hur många våningar som helst i en trappa, dessutom så stank det helt sjukt mycke där.
Några månader senare efter att jag hade kommit hem så läste jag lite om covent garden och hela spökgrejen där och då läste jag att vid vissa tillfällen så brukade hissarna sluta fungera helt utan anledning och en hemsk stank sprids över hela stationen, det sägs att det är spöken eller något i den stilen. Visserligen så är jag tråkig ocht ror inte på detta, men det var väldigt coolt att just detta som sägs vara från spöken hände när jag var där. Btw, jag försökte hitta artikeln om detta nu men jag hittade den inte :x
För övrigt, har du sett filmen 1408? den stephen king-filmen med hotellrummet och allt, hur som helst så finns det ett hotell i london med samma namn som det i filmen och som dessutom har rum nr 1408. Det hotellet sägs det att det spökar där också, jag har ett stort inmtresse i sånt här så nästa gång jag åker till london ska jag bo i det hotellet, i det rummet. Uppdaterar gärna omd etta när jag åker dit i höst^^

Elin sa...

Jag vet inte vad jag ska tro. Men jag tänker defenetift inte åka tunnelbana där!